RODO
|
22 474 40 46
enfrdeitptruesuk

RODO

Napisane przez

W związku z rozpoczęciem stosowania z dniem 25 maja 2018 r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE Forum Związków Zawodowych informuje, iż na podstawie art. 13 RODO od dnia 25 maja 2018 r. będą Pani/Panu przysługiwały określone poniżej prawa związane z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych przez Federację Związków Zawodowych Kolejarzy z siedzibą w Warszawie:
1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Federacja Związków Zawodowych Kolejarzy z siedzibą w Warszawie (00-378) przy ul. Jaracza 2, NIP 526-00-24-709, REGON 001089806, KRS 0000024834, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel. (+48) (22) 622 98 30; zwane dalej Administratorem.
2. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji działań statutowych FZZK i mogą być udostępnione innym odbiorcom jedynie zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa w zakresie związanym z wykonywaniem działań statutowych Federacji Związków Zawodowych Kolejarzy.
3. W związku z przetwarzaniem danych w celu wskazanym powyżej Pani/Pana dane osobowe mogą zostać przekazane osobom odwiedzającym stronę internetową www.fzzk.pl – w części dotyczącej prac w organach statutowych Federacji Związków Zawodowych Kolejarzy - imię i nazwisko, przynależność do organizacji związkowej, nr telefonu i adres internetowy e-mail.
4. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane na podstawie przepisów prawa, przez okres niezbędny do realizacji celów przetwarzania wskazanych w pkt 2., lecz nie krócej niż okres wskazany w przepisach o archiwizacji
5. Posiada Pani/Pan prawo żądania od Administratora dostępu do danych osobowych, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych, wniesienia sprzeciwu wobec takiego przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych.
6. W przypadku uznania, iż przetwarzanie przez Federację Związków Zawodowych Kolejarzy Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy RODO, przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.